Betingelser

Bestillingsportalen er for deg som:

1) skal begynne/går på Vg1 ved en offentlig videregående skole i Akershus, eller

2) ikke har gått Vg1 ved en offentlig videregående skole i Akershus, men skal begynne/går på Vg2 ved en av fylkeskommunens skoler, eller

3) skal begynne/går i innføringsklasse for minoritetsspråklig ved en offentlig videregående skole i     Akershus. 

Du kan bare bestille én datamaskin gjennom fylkeskommunens avtaler. 

Prisene er subsidiert av Akershus fylkeskommune, og fylkeskommunen kontrollerer bestillingene. Dersom du ikke fyller vilkårene eller bestiller flere datamaskiner, vil fylkeskommunen sende deg faktura på subsidiebeløpet.

Dersom du ved bestillingstidspunktet ikke oppfyller vilkårene, vil bestillingen bli avvist. 

Du kan lese mer om ordningen på www.akershus.no/elevpc

  

BESTILLING: 

Etter fullført bestilling vil ordre sendes til Akershus fylkeskommune for godkjenning. Bestillingen blir effektuert så fort den er godkjent av fylkeskommunen, og du vil motta en ordrebekreftelse på e-postadressen du registrerte. Om din ordre blir avvist av fylkeskommunen, vil du motta en epost med en forklaring på hvorfor.

 

PRIS OG BETALING: 

Prisen på PC i bestillingsportalen er totalpris etter at fylkeskommunens subsidiebeløp er trukket fra. 

Forsikring- og tilbehørskostnader kommer i tillegg dersom du velger dette. Ordresum inkludert forsikring- og tilbehørkostnader framkommer før du bekrefter ordren, og på ordrebekreftelsen du mottar på e-post.

 

LEVERANSER: 

Det er 3-4 virkedager leveringstid på bestillinger som skal sendes med Posten og til nærmeste postkontor. Elkjøp vil informere deg når pakke er klar til uthenting på nærmeste postkontor. Elkjøp vil kreve at du dekker returkostnadene dersom du ikke henter pakken på postkontoret. Å unnlate å hente pakken er ikke det samme som å benytte seg av angreretten. Dersom du ønsker å benytte deg av angreretten, må du hente ut pakken, fylle ut angrerettskjemaet og returnere pakken til adressen som er oppgitt på skjemaet. Du kan også levere inn PC-en på en av våre utvalgte Elkjøp-butikker. 

Dersom du velger å hente PC-en på en av våre utvalgte Elkjøp-butikker, er det opp til 2 virkedager leveringstid fra bestillingsdato. Elkjøp vil informere deg når PC-en er klar til uthenting. 

Du kan velge å hente PC-en i disse Elkjøp-butikkene: 

- Elkjøp Megastore Slependen

- Elkjøp Stormarked Vinterbro

- Elkjøp Megastore Lørenskog

- Elkjøp Stormarked Jessheim

 

Skal du ha PC til skolestart må du bestille innen følgende datoer: 

Levert til nærmeste postkontor: 10. august 2019 

Hentes i utvalgte Elkjøp-butikker: 10. august 2019

 

DINE RETTIGHETER:

Kjøpet omfattes av forbrukerkjøpsloven som blant annet gir deg 5 års reklamasjonsrett. Hvis du oppdager feil eller mangel på produktet, må du informere Elkjøp innen rimelig tid, ellers kan retten til reklamasjon bortfalle. 

 

GARANTI: 

Det er 3 års garanti på PC-er bestilt gjennom avtalen med Akershus fylkeskommune.

 

GARANTIENS OMFANG: 

Produktgarantien gjelder fabrikasjonsfeil som oppstår under garantiperioden. Produsentens garantivilkår gjelder. Produktgarantien gjelder ikke feil som oppstår ved at du selv har endret på produktets funksjon eller utseende, f.eks. ombygging, oppgradering eller annen konfigurering av produktet uten skriftlig godkjennelse fra Elkjøp. Du blir belastet for kostnader relatert til feilsøking dersom det viser seg at feilen er oppstått som følge av feil håndtering eller feil innstillinger.

 

RETURRETT: 

Du har angrerett etter angrerettloven. Det innebærer at du kan angre kjøpet innen 14 dager etter at du har mottatt PC-en. For å ha rett til å angre kjøpet, kan du kun bruke PC-en i den utstrekning som kreves for å bedømme om du er fornøyd med den, normalt er dette én gang. PC-en skal returneres komplett, inkl. tilbehør som bruksanvisning, batterier m.m. Du har ansvar for transporten tilbake til Elkjøp. 

Dersom du ønsker å returnere PC-en, må du fylle ut angrerettskjemaet som du fikk på e-post sammen med ordrebekreftelsen. Skjemaet skal følge PC-en når du returnerer den. Du kan enten levere PC-en i en av de fire Elkjøp-butikkene, eller sende den til adressen som er oppgitt på angrerettskjemaet. Du må selv dekke returkostnadene.

 

UHELLS- OG TYVERISFORSIKRING: 

Standard-PC-en og hybrid-PC-en er dekket av en uhellsforsikring, og du kan tegne en tyveriforsikring mot en ekstra kostnad. Kraftig PC-er kjøpt etter 31. mai 2016 er også dekket av en uhellsforsikring. Det er også mulig å tegne en tyveriforsikring mot en ekstra kostnad på Kraftig-PC. Forsikringene må bestilles sammen med PC-en og gjelder i tre år fra du mottar PC-en.

Dersom du ønsker å benytte uhellsforsikringen, må du ta bilde av skaden og fylle ut Elkjøps elektroniske serviceskjema, under Service & Support, samt betale en egenandel på kr. 1000,-/1500,- (standard-PC/kraftig PC). Elkjøp vil sende faktura for egenandel på e-post. Elkjøp vil ikke starte reparasjon før innbetaling er registrert.

Dersom du ønsker å benytte tyveriforsikringen, må du politianmelde tyveriet og fylle inn det elektroniske serviceskjemaet, under Service & Support. Elkjøp vil kontakte deg for videre informasjon.

Les mer om forsikringen i forsikringsvilkårene.

 

KREDITTKORTBETALING: 

Elkjøp tilbyr betaling via VISA eller Mastercard. Du fyller inn kortnummer, kortets utløpsdato og CVC-kode i betalingsvinduet. Du vil også bli bedt om å identifisere deg med 3DSequre, for din og vår sikkerhet. Ved bestilling i portalen blir korttransaksjonen autorisert, og avtalt beløp blir reservert på din konto/kort. Hvis kortutsteder ikke godkjenner betalingen vil bestillingen avbrytes, og du vil få muligheten til å prøve å gjennomføre betalingen på nytt. Alle transaksjoner som har gyldig autorisasjon blir sendt til Fylkeskommunen for godkjenning. Når bestilling er godkjent av Fylkeskommunen blir beløpet trukket fra kontoen/kortet. Levering av varen skjer i henhold til avsnittet ”Leveranser” over. 

All betalingsinformasjon håndteres av PayEx som er autorisert PSP (Payment Service Provider). Alle transaksjoner prosesseres med SSL (Secure Sockets Layer) i kryptert form, for å tilby et høyt sikkerhetsnivå for kunden. PayEx er også sertifisert i overensstemmelse med de internasjonale sikkerhetsstandardene PCI DSS.

 

PERSONOPPLYSNINGER:

Når du legger inn din bestilling hos oss, oppgir du personopplysninger som navn, adresse og fødselsdato. I forbindelse med din registrering og bestilling godkjenner du at vi lagrer og bruker opplysningene for å kunne fullføre handelen med deg. Vi dokumenterer også all kommunikasjon vi har med deg via telefon og e-post for å kunne gi deg den servicen du forventer av oss. Opplysningene slettes når dine rettigheter etter forbrukerkjøpsloven utløper, dvs. fem år etter at du kjøpte PC-en. 

Elkjøp deler aldri dine personopplysninger med en tredjepart. I følge loven om personopplysning har du rett til å få tilgang til informasjonen vi har registrert om deg. Om disse er feilaktige, ufullstendige eller irrelevante, kan du kreve at informasjonen slettes.